Materiaalit

Vaahtomuovit

Käytämme tuotteissamme laadukkaita Certipur hyväksyttyjä vaahtomuovilaatuja.
Selkäpehmusteena käytämme hr25-vaahtomuovia, kun kyseessä on vaahtomuovityynyllä oleva sohva.

Istuimissa käytämme muotoonvalettua kylmävaahtomuovia, HR35, HR42, sekä ERX55 vaahtomuovilaatuja.

Vaahtomuovi on pehmeää polyuretaanivaahtoa. Se valmistetaan ympäristöystävällisesti ilman haitallisia CFC-yhdisteitä, joiden raaka-aineissa on vain turvallisiksi todettuja haitta-aineettomia aineosia. Haitta-aineettomuudesta on todisteena kansainvälinen Certipur-sertifikaatti. Vaahtomuovissa ei ole allergiaa aiheuttavia ainesosia eikä se myöskään pölyä. Hr-vaahtomuovilaadut ovat palosuojattuja joten tuotteemme soveltuvat myös julkisiin kohteisiin.

 

 

HR35-vaahtomuovi
Paino 35kg/m3
Suositeltu käyttäjän paino: 40-100kg
Ominaisuus. Kimmoisa

HR42-vaahtomuovi
Paino 42kg/m3
Suositeltu käyttäjän paino: 70-130kg
Ominaisuus: Kimmoisa

ERX55-vaahtomuovi
Paino: 55kg/ m3
Suositeltu käyttäjän paino 40-130kg
Ominaisuus: Rentouttavan pehmeä

Muotoonvalettu kylmävaahtomuovi
Paino:65kg/m3
Suositeltu käyttäjän paino: 40-130kg
Ominaisuus: Erittäin kimmoisa ja kestävä istuintyyny. Muotoonvalettu kylmävaahtotyyny on erittäin tiheää poluuretaania, jonka ansiosta istuin säilyttää ominaisuutensa piktään. Myönnämme istuimelle 10 vuoden kimmoisuustakuun. Olet varmasti törmännyt vastaavaan tuotteeseen aiemminkin, nimittäin henkilöautojen, linja-autojen ja junien istuimet ovat valmistettu vastaavasta materiaalista.

Puuosat ja runko

Sohvien ja muiden tuotteidemme runko, valmistetaan kestävästä, kotimaisesta koivu ja havupuuvanerista ja massiivipuusta. Runkovanerin vahvuus on 15-18mm. Vaneri on kestävä puumateriaali, joka koostuu useista päällekkäisistä viilulevyistä jotka ovat liimattu yhteen. Massiivipuuta käytämme istuinrungoissa, komponenteissa sekä huonekalujen jaloissa.
Myönnämme kalusteidemme rungoille 20 vuoden runkotakuun.

Kankaat

Mistä tunnistat laadukkaan kankaan? Kankaat ovat suunniteltu käyttökohteen mukaisesti. Standardisoidun Martindale-menetelmän avulla kangasvalmistajat määrittelevät kankaan keston ja käyttökohteen. Testaus menetelmässä kangasta pyöritetään alustalla hangaten kunnes kuitu alkaa katketa. Kierrosmäärä määrittelee Martindale arvon.

Kotikäyttöön soveltuvat kankaat ovat vähintään 25 000 Martindalea (vähintään 25 000 kierrosta)
Yli 50 000 martindale arvon saavuttavat kankaat soveltuvat kotikäytön lisäksi vaativaan kulutustakestävään käyttöön kuten esimerkiksi julkisiintiloihin.

Pillinki-arvo puolestaan kertoo kankaan nyppyyntymisen keston. Asteikkona käytetään 1-5. Ensimmäisen tason pillinki-arvo tarkoittaa runsasta nyppyyntymistä, kun taas viidennen tason pillinki-arvo osoittaa kankaan nyppyyntyvän erittäin heikosti.

Valonkesto. Suora auringonvalo ja uv-säteet voivat aiheuttaa kankaiden värissä muutoksia. Kankaiden valonkestoa testataan myös valmistajien toimesta. Asteikko on 1-5 jossa viides taso on erittäin hyvä valonkesto ja ensimmäisen tason kangas kestää auringonvaloa huonosti. Kankaan valinnassa tuleekin huomioda kankaan ominaisuudet. Polyesteri (PES) kestää valoa paremmin kuin esimerkiksi puuvilla (CO). Kuitenkin tulee muistaa että ajan mittaan auringonvalo saattaa muuttaa kankaan väriä, älä siis aseta huonekalua suoraan auringonvaloon.

Nahka

Huonekalunahka, on aito ja kestävä luonnonmateriaali. Nahka onkin ekologinen verhoilumateriaali, koska se on naudanlihan kasvattuksessa syntyvä sivutuote.

Verhoilunahkaa on kolmea peruslaatua.

1.Pintanahka.
Pintanahka on naudan ihon uloinkerros. Ominaisuutena nahalla on erittäin hyvä hengittävyys, pehmeys sekä luonnonmartiointi. Nahka on läpivärjättyä, jolloin ihohuokoset jäävät auki minkä vuoksi nahka hengittää todella hyvin eikä hiosta.Käyttämämme Lena-pintanahka on semianiliini värjättyä pintanahkaa. Pinnalla on kevyt vahakerros joka estää kosteuden imeytymistä materiaalin läpi. Nahan vahvuus on n.0,9-1,1mm

2.Hiottunahka. Hiottu nahka laatu syntyy kun pintanahka on leikattu pois naudan vuodasta. Tämän jälkeen nahasta hiotaan ja pakkeloidaan arvet ja muut jäljet pois. Martiointi tehdään koneellisesti, koska luonnonmartiointi on jäänyt pinta-nahkaan. Hiotut laadut ovat myös pehmeitä kestäviä ja niihin on saatavissa myös saman sävyiset keinonahat. Käyttämässämme Amalfi-nahassa vahvuus on 0,9-1,1mm.

3.Haljasnahka. Haljaslaatu syntyy kun vuodasta on leikattu pintanahka pois. Haljas on paksua värjättyä ja pakkeloitua nahkaa.Martiointi tehdään keinotekoisesti tai sitä ei ole ollenkaan. Lopputuloksena on paksu ja kestävä verhoilunahka